5/31/2016

Sofia och Future First Academy

En av de bästa dagarna på året? Antagligen en Sofia-dag!

Med den ena av mina "favoritsofior" har jag fått dricka kaffe, äta valnötsglass och diskutera. Före det fick jag agera assistent/moraliskt stöd till den andra "favoritsofian" och sedan fick jag lyssna på hennes miniföreläsning i gymnasiet om hennes tid som volontär i Afrika. Läs mera om det här nedan.

***

Dream Africa Care Foundation är en organisation i Ghana som jobbar med olika projekt, så som stödjande av skolor och barnhem, i huvudstaden Accra. Genom den här organisationen kom Sofia till Ghana som volontär och jobbade ca. tre månader i en skola med namnet Future First Academy i Jamestown.

Bild: www.fafafoundation.org
De 150 inskrivna skolbarnenbarnen har bara två lärare och dessa arbetar utan lön. Skolan ligger i ett av de största och fattigaste slumområdena i Accra och lider av bristen på utrymme, lärare och pengar. Tack vare Dream Africa Care Foundation har man kunnat upprätthålla skolan med hjälp av volontärer – som gör ett fantastiskt jobb – men vad skolan verkligen behöver är utbildade lärare, större utrymmen och ekonomisk hjälp.

Bild: www.fafafoundation.org
Som en del av Sofias volontärarbete samlar hon tillsammans med andra volontärer in pengar för att hjälpa barnen i Ghana att få utbildning. Vill du hjälpa till genom att donera en summa kan du klicka här! Där kan du även läsa mer om skolan och hur pengarna kommer att spenderas. Tack!


Rebecca

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar